Majetok, vlastné imanie a záväzky z hľadiska internej kontroly a interného auditu podnikateľských subjektov - Kastlerová, Sylvia
Interný audit podnikateľského subjektu je nezávislá hodnotiaca a konzultačná činnosť, ktorá sa vytvorila v podnikateľskom subjekte ako služba pre tento subjekt. Hodnotí dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov pri kontrole a preskúmaní záznamov, dokumentácie, majetku, vlastného imania, záväzkov, zahŕňa aj zhodnotenie a monitorovanie dostatočnosti a efektívnosti systému účtovníctva a systému internej kontroly.