Slovensko po vstupe do Eurozóny - Lisý, Ján
Časové obdobie vstupu Slovenska do eurozóny. Výhody zavedenia eura v SR po 1.1.2009. Odstránenie transakčných nákladov a rizík pri euromenových transakciách, kurzového rizika. Zvýšenie transparentnosti cien. Zníženie nákladov kapitálu. Euro a zahraničné investície. Vplyv prijatia eura na ekonomický rast a výkonnosť ekonomiky. Náklady, nevýhody a potenciálne riziká zavedenia eura. Rešpektovanie pravidiel Paktu stability a rastu.