Předsednictví Rady Evropské unie billboard pro evropskou integraci? - Kaniok, Petr
Výskum významu predsedníctva pre predsedajúcu krajinu v dvoch rovinách: a) skúmanie vplyvu predsedníctva na mieru podpory európskej integrácie zo strany občanov predsedajúcej krajiny, b) vplyv predsedníctva na rast informovanosti občanov predsedajúcej krajiny o európskej integrácii. Charakter predsedníctva jednotlivých krajín. Rok 2002 - predsedníctvo Dánska. Rok 2003 - grécke predsedníctvo. Rok 2004 - írske predsedníctvo. Rok 2005 - luxemburgské predsedníctvo. Rok 2006 - rakúske a fínske predsedníctvo. Rok 2007 - nemecké predsedníctvo. Podpora európskej integrácie v skúmaných krajinách. Informovanosť občanov.