Oceňovanie úverových pohľadávok v bankách - Boušková, Dagmar
Oceňovaniu úverových pohľadávok venujú banky veľkú pozornosť. Musia sledovať a včas identifikovať ich znehodnotenie, ktoré sa uskutočňuje na základe individuálneho a portfóliového posúdenia. Nemenej dôležité je aj posúdenie významnosti klientov a segmentácia klientov, ktorá sa odvíja od štruktúry pohľadávok.