Otváranie a uzatváranie účtovných kníh v účtovnej jednotke - v konkurze - Mateášová, Martina, 1979-
Jedným spôsobom zániku obchodnej spoločnosti je konkurz. Účtovná jednotka, ktorá je právnickou osobou, otvára účtovné knihy ku dňu účinnosti vyhlásenia konkurzu a uzatvára účtovné knihy ku dňu predchádzajúcemu deň účinnosti vyhlásenia konkurzu.