Činnosť Rady pre Medzinárodné účtovné štandardy (IASB) v oblasti harmonizácie účtovníctva - Mokošová, Daša, 1979-
Snahy o harmonizáciu účtovných štandardov. Úsilie dosiahnuť medzinárodnú harmonizáciu účtovníctva je už vo svojich základoch poznamenané ostrými debatami. Otázkami ostávajú skutočnosti, či uskutočňovať harmonizáciu účtovníctva jednotne, či všetky podnikateľské jednotky, veľké alebo malé a všetkých odvetví majú používať tie isté štandardy a či je rozumné, aby aj menej rozvinuté krajiny prijali rovnaké štandardy používané vo vyspelých štátoch.