Použitie metódy "90 percent test" pri klasifikácii lízingu - Vašeková, Miroslava, 1978-
Podstata "90 percent testu" spočíva vo vyčíslení pomeru medzi reálnou hodnotou predmetu lízingu a súčasnou hodnotou minimálnych lízingových platieb. Reálna hodnota pritom predstavuje súčet súčasnej hodnoty agregovaných minimálnych lízingových platieb a súčasnej hodnoty nezaručenej zostatkovej hodnoty zistenej prenajímateľom.