Vplyv priamych zahraničných investícií na faktorovú intenzitu slovenskej ekonomiky - Fifeková, Elena
Zhodnotenie vplyvu priamych zahraničných investícií na zmenu vybraných oblastí kvalitatívnej náročnosti slovenskej ekonomiky, predovšetkým na zvyšovanie technologickej a kvalifikačnej intenzity vybraných odvetví. Skúmanie tvorby podmienok pre vznik efektov spillovers z priamych zahraničných investícií. Empirický odhad efektov spillovers prostredníctvom hodnotenia vývoja súhrnnej produktivity faktorov v odvetviach s najvyššou prítomnosťou priamych zahraničných investícií.