Využitie elasticít pri definovaní relevantného trhu ako súčasť protimonopolnej politiky - Kováčová, Eva
Definovanie trhu. Protimonopolná politika štátu. Využitie testu hypotetického monopolu, ktorý je známy pod skratkou SSNIP test, na posúdenie existencie substitučnosti na strane dopytu alebo ponuky. Kritická elasticita dopytu. Kritická strata. Hodnoty kritického dopytu a straty pre 5 percentný nárast ceny. Kalkulácia kritickej elasticity dopytu. Kalkulácia kritickej straty. Tovarový relevantný trh. Priestorový relevantný trh.