Aplikace Greinerovy teorie růstu podniku v rodinném podnikání - Odehnalová, Pavla
Greinerova teória evolúcie a revolúcie bola publikovaná už v roku 1974 a jej závery sú platné dodnes. Rodinný podnik a jeho vývojové fázy v čase. Problematické oblasti rodinného podnikania, rodinné firmy riešia okrem problémov spojených s podnikaním aj problémy rodinné, ktoré sa premietajú do každodenného chodu firmy. Prehliadanie problémov ako je nepotizmus a paternalizmus, môže viesť až k ohrozeniu existencie rodinného podniku.