Spoločenská zodpovednosť firiem - módny trend alebo nevyhnutnosť? - Bláhová, Mária
Problematika spoločenskej zodpovednosti firiem v súčasnosti. Príklady spoločnosti Nike a IKEA. Konanie firiem pod kontrolou verejnosti, médií a inštitúcií. Rozdielna miera spoločenskej zodpovednosti firiem v rozdielnom kultúrnom prostredí. Etika - nevyhnutný predpoklad pre trvalý podnikateľský úspech. Nadnárodné spoločnosti terčom kritiky v rozvojových krajinách pre dvojaké správanie.