Zakladanie a súčasný stav európskych spoločností v EÚ - Ďuriš, Tomáš
Zavedenie inštitútu európskej spoločnosti ( po latinky Societas europea - SE). Základná charakteristika európskej akciovej spoločnosti. Fungovanie SE a ich počet v Európskej únii.Vývoj počtu založených SE v EÚ.