Počiatky ekonomického myslenia u nás v období rozpadu feudalizmu a nástupu kapitalizmu (1780-1866), charakteristika hlavných predstaviteľov na Slovensku - Petričová, Jarmila
Prierez obdobím prechodu od feudalizmu ku kapitalizmu v habsburskej monarchii (1780-1848). Ekonomické názory predstaviteľov slovenského národného obrodenia.