Používanie ochrannej známky v podnikateľskej činnosti slovenských podnikov - Fabian, Peter
Používanie ochrannej známky v podnikateľskej činnosti. Výsledky prieskumu uskutočneného v roku 2007, ktorého cieľom bolo zistiť, ktoré podniky a v akých oblastiach používajú označenia, ktoré ich odlišujú od konkurencie a či ho majú právne chránené v podobe ochrannej známky. Cieľom výskumu bolo aj zistenie dôvodov, prečo niektoré podniky neuvažujú o ochrannej známke. Výskumná vzorka podnikov - z oblasti poľnohospodárstva, priemyslu, stavebníctva, obchodu, poisťovníctva, bankovníctva, dopravy a iné. Aké atribúty pripisujú podniky ochrannej známke.