Rast konkurencieschopnosti ekonomiky prostredníctvom realizácie znalostnej ekonomiky v kontexte s vedno - technickou a inovačnou politikou - Mikulec, Vladimír
Zabezpečenie konkurencieschopnosti ekonomiky vytvorením vhodných nástrojov a podmienok pre znalostnú ekonomiku. Znalostná ekonomika je konkurencieschopnou ekonomikou, kde jej konkurencieschopnosť závisí od fázy jej rozvoja a je to ekonomika zameraná na inovácie a vytváranie unikátnych hodnôt. Schopnosť vytvárať inovatívne tovary a služby. Odolnosť ekonomiky voči vonkajším šokom. Dôležité nástroje znalostnej ekonomiky: vedná a technická politika, inovačná stratégia a inovačná politika.