Kódex správy a riadenia spoločnosti - Taraba, Pavel
Práca vychádza z filozofie Corporate Governance - Správy riadenia organizácií prezentovanej v Principles Corporate Governance z roku 2004, ktorý bol vydaný Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). Hlavný dôraz príspevku je kladený na analýzu dokumentu Kódex správy a riadenia spoločností používaného v ČR. Z jednotlivých kapitol kódexu sú vyzdvihnuté podstatné fakty a poskytnutý je stručný komentár.