Fiškálna decentralizácia a jej vzťah k makroekonomickej stabilite a efektívnosti - Péliová, Jana, 1976-
Reforma verejných financií a ich riadenia ako nevyhnutný predpoklad zvýšenia ich efektívnosti a stability. Pôsobenie fiškálnej decentralizácie. Problém stanovenia kritérií porovnávania pri hodnotení makroekonomického dopadu decentralizácie. Hodnotenie kritérií finančnej samostatnosti a závislosti samosprávy a podiel miestnych výdavkov na celkových verejných výdavkoch v podmienkach Slovenskej republiky v období rokov 1994 – 2006.