Teoretické aspekty environmentálnej politiky - Gálová, Lucia
Teória externalít. Dôsledky negatívnej externality na alokačnú efektívnosť. Regulačné limity. Pigounova daň. Uplatnenie cien podľa W.J. Baumola a W.E. Oatesa. Coaseho teoréma. Obchodovateľné emisné povolenia. Porterova hypotéza.