Alternatívne pohľady na proces reálnej konvergencie - Rybáček, Václav
Popis možných alternatívnych prístupov k vyjadreniu a hodnoteniu stupňa, resp. procesu konvergencie. Prvým z takýchto prístupov je reálny hrubý domáci dôchodok (RHDD), ktorý vypovedá tiež o zahraničnoobchodných vzťahoch. Druhým popisovaným prístupom je ukazovateľ celkových domácich výdavkov (GDR), ktorý rozdelením na celkové investičné a spotrebné výdaje výstižnejšie popisuje hospodársky cyklus.