Strategické aliancie v maloobchode - Jakubec, Vladimír
Charakteristika pojmu strategické aliancie. Vplyv kooperácie na konkurencieschopnosť nezávislého obchodu. Pozitívne a negatívne motívy v horizontálnej kooperácii v oblasti nákupu. Typológia strategických nákupných aliancií: piggy-backing aliancie, aliancie manažované tretím subjektom, aliancie nákupného vodcu, projektové aliancie, programové aliancie.