Postoje ke třídění a recyklaci odpadu determinované vztahem k přírodě a osobnostními rysy - Franěk, Marek
Environmentálny záujem podľa modelu Sterna a Dietze (1994). Sociálna dilema - úsilie izolovaného jedinca nevedie k žiadúcemu cieľu. Zvažovanie nákladov environmentálneho správania. Súvislosť s pohľadom na vzťah človeka a prírody. Súvislosť so stálymi osobnostnými rysmi. Ciele výskumu. Metóda - súbor, zber dát, nástroje merania. Výsledky. Odbor štúdia a postoj k triedeniu odpadu.