Členstvo Slovenskej republiky vo WTO a vplyv vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie na jej členstvo vo WTO - Martyniv, Halina
Svetová obchodná organizácia - Word trade organization (WTO), ako vedúca medzinárodná organizácia v oblasti regulácie medzinárodného obchodu a právna nástupkyňa GATT, ktorá platila od roku 1947. Legislatívny základ spoločnej obchodnej politiky EÚ sú články 131 a 133 Zmluvy o založení Európskeho spoločenstva.