Modely financovania vonkajších politík Európskej únie - Polakovič, Jozef
Analýza dvoch existujúcich modelov financovania vonkajších politík EÚ: modelu financovania vonkajších politík z komunitárnych zdrojov a modelu financovania z mimorozpočtových zdrojov. Kritické momenty existujúceho finančného mechanizmu (nedostatočná transparentnosť pri alokácii zdrojov, obmedzená kontrola vynakladania prostriedkov zo strany Európskeho parlamentu, nesúlad medzi ambicióznymi cieľmi EÚ a finančnými zdrojmi vyčlenenými na ich realizáciu). Náčrt vhodných riešení.