Zákon o spolkoch - prínosy a negatíva - Majdúchová, Helena, 1963-
Štyri právne formy neziskových organizácií v SR v súčasnosti: občianske združenia, nadácie, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby a neinvestičné fondy. Občianske združenia - výrazná časť neziskového sektora. Zdroje príjmov občianskych združení. Občianske združenia v súčasnosti upravené zákonom o združovaní občanov (č. 83/1990 Zb.). Návrh zákona o spolkoch a pripomienky odbornej verejnosti k zákonu. Návrh zákona považovaný za zmätočný a zavádzajúci.