Možnosti využitia unifikačného koeficientu pri zvyšovaní vypovedacej schopnosti metód multikriteriálneho vyhodnocovania variantov - Neumannová, Anna
Podniková diagnostika využíva pri diagnostikovaní podniku, predovšetkým životného cyklu podniku, viaceré druhy analýz na niekoľkých úrovniach a stupňoch. Medzi najdôležitejšie nástroje týchto analýz s pomerne vysokou vypovedacou schopnosťou patria metódy multikriteriálneho vyhodnocovania variantov, ktoré predstavujú kombinácie rôznych prístupov, hodnotení expertov, matematicko-štatistických a iných metód. Umožňujú hodnotiť analyzovaný podnik na základe súboru ukazovateľov, ktoré odrážajú jednotlivé stránky jeho činnosti, syntetizujú a kvantifikujú ich v podobe integrálneho ukazovateľa komplexného hodnotenia.