Vplyv informácií na obale na rozhodovanie spotrebiteľa pri nákupe potravín - Holečková, Mária
Obal je dôležitou súčasťou každého výrobku. Plní tri základné funkcie: manipulačnú, ochrannú a komunikačnú. Príspevok rozoberá komunikačnú funkciu obalu, konkrétne informácie na ňom uvedené, ktoré kupujúcemu prezrádzajú pôvod, zloženie, výrobcu a iné údaje, pomocou ktorých sa rozhoduje, či výrobok kúpi alebo nie. Za účelom zistenia vplyvu informácií na obale na rozhodovanie spotrebiteľov pri nákupe potravinárskych produktov bol v roku 2006-7 na Slovensku realizovaný spotrebiteľský prieskum.