Analýza faktorov ovplyvňujúcich spotrebiteľské správanie pri kúpe potravín - Kleinová, Katarína
Cieľom realizovaného výskumu bolo na jednej strane kvantifikovať vplyv vonkajších faktorov (cena, krajina pôvodu, značka) a vnútorných faktorov (napr. chuť) na rozhodovanie spotrebiteľov pri kúpe potravín a na druhej strane analyzovať závislosti v hodnotení jednotlivých faktorov od identifikačných kritérií (pohlavie, príjem, počet členov domácnosi, vek, vzdelanie a ekonomická aktivita). Poznanie uvedených skutočností môže byť nápomocné pre marketingových pracovníkov v definovaní ich stratégií.