Investície, úspory, rovnováha na trhu kapitálu - Vidová, Jarmila, 1967-
Vplyv investícií na dynamiku vývoja ekonomiky, na jej ekonomický rast a celkovú výkonnosť. Ovplyvňujú agregátny dopyt a vedú k akumulácii kapitálu. Práca a pôda predstavujú primárne výrobné faktory, kapitál alebo kapitálové statky sekundárny výrobný faktor. Kapitál čiže kapitálové statky závisia od jej ekonomickej aktivity. V rozvinutej spoločnosti sa používa veľké množstvo kapitálu vo forme zariadení, stavieb, zásob a peňazí. Pod pojmom kapitál sa tiež chápu peniaze ako peňažný (potenciálny) kapitál, a to v podobe obligácií, akcií.