Komparácia kultúrnych dimenzií v Českej republike a na Slovensku vo vybranom segmente - Mihoková, Martina
V dnešnej dobe má čoraz väčší význam poznanie rozdielov v kultúre a dopad týchto rozličných kultúr na vnímanie a kúpne správanie zákazníkov. Rozdielne kultúry majú odlišné zvyky, hodnoty a týmto rozdielom je nutné prispôsobiť aj komunikačný mix. V príspevku sú porovnané kultúrne dimenzie v segmente mladých ľudí (14-29) v Českej republike a na Slovensku a určené dopady týchto kultúrnych rozdielov pri tvorbe reklamy.