Aktuálne otázky kultúrnej politiky EÚ - Zágoršeková, Marta
Skúmanie ideí európskeho integračného procesu. Otázka európskej kultúrnej identity európskych národov patrí medzi najcitlivejšie aspekty európskej integračnej politiky. Kultúrna politika na úrovni spoločenstva, jej špecifiká, ciele, problémy. Čo je kultúra - charakteristika. Odtrhnutie ekonomiky od kultúry v procese integrácie. Európska kultúrna politika súčasnosti.