Teoreticko-praktické prístupy k implementácii učiacej sa univerzity - Antalová, Mária, 1952-
Analýza teoreticko-praktických prístupov k implementácii učiacej sa univerzity. Vychádza z vízie učiacej sa spoločnosti, ktorá predstavuje strategický zámer Európskej komisie, a ktorej podstata sa zakladá na transformácii učiacich sa organizácií do jednotlivých inštitúcií a ďalších subjektov v spoločnosti. V rámci učiacej sa univerzity je venovaná mimoriadna pozornosť pedagógom a to ich inovovaným profesijným kompetenciám. Konkretizovanie procesu zmien, prostredníctvom ktorých je možno dosiahnuť status učiacej sa univerzity.