Naturálne a ekonomické ukazovatele výroby hrozna a hroznového vína v SR - Mikulášová, Stanislava
Vinohradníctvo je v poľnohospodárskom sektore SR okrajovým odvetvím. Jeho cieľom by malo byť úplné pokrytie potrieb obyvateľstva, avšak od roku 1990 dochádza k značnému prepadu tak v plochách, ako aj v produkcii. Vinihradníctvo stratilo schopnosť pokrytia potrieb pre sebestačnosť z dôvodu vysokých vstupov, stagnácie cien hrozna, prestárnutiu vinohradov, vysokých investičných nákladov a nízkej rentability. Aktuálne informácie z oblasti vinohradníctva a vinárstva, osobitne naturálne a ekonomické ukazovatele výroby hrozna a hroznového vína v SR.