Systémy manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci OHSAS 18001 a OHSAS 18002 - Sekerešová, Drahomíra
Na základe požiadaviek slovenskej odbornej verejnosti bol prevzatý dokument OHSAS 18001 z mája 2007 ako slovenská technická norma STN OHSAS 18001 Systémy manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, požiadavky (83 3000). OHSAS 18002 sa v súčasnosti reviduje. Informácie z úvodu dokumentu STN OHSAS 18001. Podstatné zmeny oproti predchádzajúcemu vydaniu. Celkový cieľ tejto normy - povýšiť prax BOZP tak, aby bola v rovnováhe so sociálnoekonomickými požiadavkami.