Slovenský trh práce v kontexte strategických cieľov EÚ - Rievajová, Eva
Analýza a zhodnotenie doterajších trendov vývoja na slovenskom trhu práce, pomenovanie faktorov vplyvu na rast zamestnanosti a naznačenie očakávaných zmien v budúcich rokoch. Aktuálnosť problému nezamestnanosti rizikových skupín obyvateľstva a začínajúci nesúlad medzi dopytom a ponukou pracovnej sily požadovanej kvalifikácie. Stratégia podpory rastu zamestnanosti v SR sa hlási k ekonomickej stratégií EÚ vrátane oblastí zamestnanosti, jej prioritám a cieľom, prijatým v marci 2000 v Lisabone. V miere zamestnanosti SR permanentne zaostáva za priemerom krajín EÚ a ani do roku 2015 nedosiahne cieľovú hodnotu 70%.