Zákon Č. 502/2001 Z.z. z 18. októbra 2001 o finančnej kontrole a vnútornom audite ...
Zákon č. 502/2001 Z.z. ... a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona Č. 618/2004 Z.z. a zákona Č. 165/2008 Z.z. Zákon upravuje základné pravidlá, ciele a spôsob vykonávania finančnej kontroly, vnútorného auditu a vládneho auditu vykonávaných podľa tohto zákona, ktoré sú súčsťou systému verejnej vnútornej finančnej kontroly zabezpečujúceho dodržiavanie osobitných predpisov alebo medzinárodných zmlúv, ktorými je SR viazaná a na základe ktorých sa SR poskytujú prostriedky zo zahraničia a dodržiavanie hospodárnosti, efektívnosti, účinnosti a účelnosti pri hospodárení s verejnými prostriedkami a pri iných činnostiach orgánu verejnej správy. Za zákonom nasleduje Dôvodová správa.