Modelling the relationship between national income and government debt (Maastricht Criterion) - Husár, Jaroslav
Všetky členské krajiny Európskej únie musia zohľadniť maastrichtské kritériá. Jedným z nich je vládny dlh. Podľa štatistík zisťujeme, že každá krajina má nejaký dlh. Vzťah medzi rastom HDP a zvyšovaním dlhu. Meranie dlhu. Dynamické modely dlhu. Popis dvoch konkrétnych modelov.