Nové výzvy pre politiku zamestnanosti v kontexte európskeho sociálneho modelu a dôsledkov globalizácie - Kislanová, Helena
Zmena podmienok životaschopnosti sociálnych štátov. Občania, vlády, spoločnosti a sociálni partneri a riešenie zásadných politických rozhodnutí. Ponuka nových príležitostí a možností prostredníctvom globalizácie. Nárast rizika sociálneho rozkolu medzi tými, ktorí majú dobré vzdelanie, zamestnanie a bohatnú vďaka príležitostiam vzniknutým z globalizácie a tými, ktorí majú nedostatočnú kvalifikáciu a sú nezamestnaní, vylúčení a snažia sa vyžiť, ako sa dá. Situácia na trhu práce v SR.