Analýza vývoja režijných nákladov v podnikoch poľnohospodárskej výroby - Hudáková Stašová, Lenka
Dôležitosť informácií, ktoré poskytujú kalkulácie vlastných nákladov, úvaha o možnostiach zvyšovania ich presnosti a dôveryhodnosti. Hodnotenie vývoja a štruktúry celkových vlastných nákladov, tiež vývoja režijných nákladov a ich podielov na celkových vlastných nákladoch. Analýza výšky a podielov režijných nákladov na viacerých úrovniach - od poľnohospodárskej výroby ako celku až k jednotlivým výkonom. Dôležitým problémom v poľnohospodárskych podnikoch sú vysoké režijné náklady. Základným riešením je tendencia spresňovania alokácie nákladov, osobitne nákladov režijných.