Osem rokov Lisabonskej stratégie - Kováčová, Jaroslava
Lisabonská stratégia, tiež známa ako lisabonská agenda, či lisabonský proces predstavuje rozvojový program Európskej únie. Podľa tohto programu mala Európska únia do roku 2010 vybudovať konkurenčne schopnú dynamickú znalostnú ekonomiku, s udržateľným rastom, väčším počtom kvalitnejších pracovných miest, väčšou sociálnou súdržnosťou a rešpektom k životnému prostrediu. Prezentácia hlavných cieľov priorít a doterajšieho priebehu lisabonského, reflexia plnenia Lisabonskej stratégie v podmienkach Slovenskej republiky.