K modernizácii kvality života populácie SR v kontexte európskych súvislostí - Laluha, Ivan
Funkčnosť kvality života v kontexte ekonomického a spoločenského vývoja. Analýza spotrebných výdavkov domácností SR (1995-2006) v členení podľa základných sfér spôsobu života. Výrazná prevaha výdavkov na mimopracovnú sféru (uspokojovanie prevažne základných a reprodukčných potrieb). Komparácia výdavkov domácností SR so štruktúrou výdavkov priemeru domácností EU-25, EU-15, krajín V4 a Írska. Zefektívnenie zdokonaľovania kvality života a sféry voľného času.