Úspěch akvizic závisí na úrovni interkulturní spolupráce - Cramer, Tobias
Tímy presahujúce jednotlivé národné kultúry tvoria jadro procesu globalizácie. Rastúca popularita multikultúrnych tímov je spojená s očakávaním, že bude dochádzať k väčšiemu počtu inovácií, zvýši sa kreativita a dôjde k obohateniu znalostí na základe heterogénneho a rôznorodého zloženia skupín, ktoré poskytujú veľké množstvo schopností, predstáv a skúseností. Význam sociálnej komunikácie. Jazykové bariéry. Neformálne kontakty.