Zmeny vo fungovaní trhu práce a trhu kapitálu v SR z pohľadu novej ekonomiky - Martincová, Marta, 1955-
Zmeny v štruktúre globálnej ekonomiky, technologické zmeny ako aj starnutie populácie vyžadujú od krajín uskutočnenie zásadných reforiem predovšetkým na trhu práce a na kapitálovom trhu. Tieto trhy však nevykazujú potrebné znaky pružnosti a efektívnosti. Najväčším problémom slovenského trhu práce je vysoký podiel dlhodobo nezamestnaných z celkového počtu nezamestnaných. Nevyužívanie aktívnych nástrojov trhu práce. Nefunkčnosť trhu kapitálu.