Eurozóna a platobný styk - Mitro, Alexander
Zavedenie eura neprinesie iba často diskutované zmeny makroekonomického charakteru, ale povedie i k výrazným zmenám v procesnom a legislatívnom prostredí platobného styku. Slovensko vstúpi do zóny v ktorej je jednotným legislatívnym a technologickým spôsobom upravené spracovanie bezhotovostných platobných transakcií v eure, tzv. SEPA (Single Euro Payments Area), ktoré bude mať dosah na väčšinu ekonomických subjektov na Slovensku.