Nové trendy v oblasti výskumu v znalostnej ekonomike - Muchová, Eva, 1961-
Tendencie prejavujúce sa v oblasti výskumu v znalostnej ekonomike. Inovačná kapacita ekonomiky a výdavky na výskum a vývoj. V novej ekonomike vzrastá počet tesných spojenectiev firiem s univerzitami. Firmy čoraz viac nazerajú na univerzity a laboratória ako na kľúčový externý zdroj základného výskumu. Výskum a vývoj v SR je z hľadiska objemu finančných prostriedkov jednoznačne poddimenzovaný.