Svet eura - teória a prax - Kiseľáková, Dana
Ekonomická integrácia v Európe a maastrichtské kritériá. Výsledky menovej integrácie - euro ako spoločná mena EMÚ. Výhody a nevýhody menovej únie. Výhody vstupu SR do eurozóny a menovej únie. Zníženie transakčných nákladov a rizík v platobnom styku. Odstránenie kurzového rizika koruny voči euru. Prínosy prijatia eura pre rast reálnej ekonomickej aktivity. (Pokračovanie v ďalšom čísle).