Analýza väzieb medzi vývojom inflácie a úrokových sadzieb (v modeli SVAR) - Mirdala, Rajmund
Aplikácia metódy štruktúrnej vektorovej autoregresie (SVAR) pre dekompozíciu šokov vplývajúcich na vývoj nominálnych úrokových sadzieb v podobe očakávanej inflácie a ex-ante reálnych úrokových sadzieb v podmienkach SR. Tento prístup umožňuje analyzovať väzby medzi vývojom inflácie a úrokovými sadzbami v podmienkach SR.