Multilateral governance of the sustainable development and the contribution of the EU - Cihelková, Eva
Prijatie Stratégie udržateľného rozvoja v roku 2001 predstavovalo nový pokus o riešenie výziev, ktorým Európska únia čelí. Zhoršenie životného prostredia, klimatická zmena, ako i štrukturálne zmeny svetovej ekonomiky vytvárajú nový rámec, ktorý by mal byť následne ošetrený mnohostrannými štruktúrami tzv. environmeny governance. Dôsledky politiky udržateľného rozvoja pre oblasť multilaterálnej governance.