Delegování na nadřízené
Dobre delegovať je umenie. Delegovanie právomoci a úloh prispieva k efektívnosti práce a pomáha zamestnancom osvojiť si nové zručnosti, a tým sa profesijne rozvíjať. Zlé delegovanie znižuje motiváciu a často vedie jednotlivcov k získaniu dojmu, že sú využívaní. Nulové delegovanie zase vedie organizáciu do ťažkostí a bráni jej rozvoju.