Podpora sociálnej inklúzie prostredníctvom sociálneho podnikania - Pongráczová, Eva, 1971-
Charakteristika sociálneho podnikania. Prispievanie sociálnych podnikov k zvýšeniu solidarity a sociálnej kohézie. Uspokojovanie potrieb, ktoré neuspokojil ani verejný ani súkromný sektor. Budovaním silných a súdržných komunít sa zapájajú do procesu formovania sociálneho kapitálu. Vytváranie nových pracovných miest, budovanie konkurencieschopnosti a výkonnosti krajiny.