Požadavky na zapojení moderních evropských nástrojů do oblasti sociální péče v České republice - Wildmannová, Mirka
Angažovanosť štátu v sociálnej oblasti formou bezprostredného vykonávateľa bez prílišnej možnosti slobodnej voľby pre príjemcov poskytovanej služby. Systém sociálnej starostlivosti si kladie za cieľ nedeformovať, ale účelne korigovať primárne príjmové rozloženie na trhu práce a v ekonomicky neaktívnom veku a to prostredníctvom nepeňažných foriem sociálnej starostlivosti a poskytovaním sociálnych služieb. Analýza moderných nástrojov v súčasnom systéme sociálnej starostlivosti v Českej republike.